Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au ajuns la spital după ce au fumat „iarbă”
Sergiu Lenghel  - Luni, 8 Februarie 2010

Au cumpărat ierburi halucinogene de la "magazinele de vis" şi au ajuns în spital. Sâmbătă noaptea, în jurul orei 22.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean au ajuns doi bărbaţi, ambii în vârstă de 30 de ani, prezentând simptome de greţuri, tulburări de vedere şi de echilibru, vorbind incoerent.


Starea lor s-a îmbunătăţit după ce aceştia au primit îngrijiri medicale, însă numărul sătmărenilor care ajung la Urgenţe după ce consumă produse de la weed-shop creşte de la o săptămână la alta.


"Unul dintre ei era din Satu Mare, celălalt avea buletin de Oradea. Au fumat câte o jumătate de ţigară care conţinea aşa-zisele droguri legale. După ce au primit asistenţa medicală impusă în asemenea situaţii, cei doi şi-au revenit în scurt timp, astfel că în cursul dimineţii de duminică au părăsit spitalul. Marţea trecută a mai ajuns la noi un tânăr de 28 de ani din Decebal. Şi el a fumat iarbă de la aceste magazine. Doar luna asta am avut trei astfel de cazuri"- spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian. 


Cele trei magazine din Satu Mare vând în continuare aceste ierburi halucinogene, deşi au primit adesea amenzi din partea inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor, ce-i drept numai pentru că produsele nu aveau traducerea şi în limba română. La magazinul situat pe strada Corvinilor, Centrul Antidrog a confiscat la un moment dat întreaga marfă denumită "Special Gold", adică sarea de baie pe care unii o trag pe nas.


În ceea ce priveşte iarba legală pentru fumat, aceasta este căutată din ce în ce mai des de tinerii sătmăreni. Marfa provine din Anglia sau Irlanda, iar comercianţii sătmăreni spun că ei nu au nicio vină dacă un client cumpără un produs pentru consumul propriu. Deşi pe fiecare pachet cu iarbă există avertizarea că nu este destinat consumului uman, toată lumea ştie că, de fapt, acestea nu sunt folosite pentru aromaterapie.

2032 vizite
Distribuie pe